Tıp, eczacılık, diş hekimliği, veterinerlik, hemşirelik, beslenme, diyetetik, gıda mühendisliği, iş sağlığı ve güvenliği, ziraat mühendisliği, spor akademileri, çevre bilimleri, kimya, biyoloji, acil yardım ve afet yönetimi gibi birçok alanı kapsayan, üniversiter bir bilim dalı olan, toksikoloji biliminin önemi günümüzde yadsınamaz bir boyuttadır. « Toksikolojik Afetler » kitabımızın bu ilk baskısında multidisipliner çalışma alanına sahip toksikoloji biliminin önemli konuları ile çevresel ve endüstriyel afetler özetlenerek ele alınmıştır.
Kitabımızda toksik maddelerden kaynaklı afetler ve bu afetlerin çevre ve insan üzerindeki toksik etkileri açıklanmaya çalışılmıştır. Birinci bölümde Afet tanımı ve afet sınıflandırmasına yer verilmiştir. İkinci bölümde toksikoloji biliminin prensipleri, toksik etki, etkileşimler, toksisite kavramı, zehirlenmeler ve zehirlenme şekilleri hedef kitle’nin faydalanabileceği şekilde özetlenmiştir. Üçüncü bölümde çevresel ve endüstriyel afetler ve bu afetlere neden olan toksik maddeler, dördüncü bölümde ise risk değerlendirmesi ve risk yönetimi ele alınmıştır.
Toksikolojik Afetler kitabımızın hedef kitlesi ; tıp, eczacılık, veterinerlik, diş hekimliği, sağlık bilimleri fakülteleri, ayrıca çevre bilimleri, kimya, biyoloji, iş sağlğı ve güvenliği, gıda ve ziraat mühendisliği ve farklı diğer disiplinlerdeki lisans ve lisansüstü öğrencileri ve farkıl kökenlerden profesyonel kişiler’dir.