Öğr. Gör. Opt. Naz Esin BAŞKAN Göz Hastalıkları
Öğr. Gör. Opt. Naz Esin BAŞKAN Göz Hastalıkları

Optisyenliğe Giriş (9786053358329)

Fiyat : ₺546,00
İndirimli : ₺437,00
₺87,40 `den başlayan taksitlerle

Yayın Tarihi:  Kasım 2023
Sayfa Sayısı: 232 Sayfa
Baskı Sayısı: 1. Baskı

Optisyenliğe Giriş adlı bu kitap optisyenlik mesleğini icra etmek veya bu alanda uzmanlaşmak isteyenler için hazırlanmış ayrıntılı bir kaynaktır. Hali hazırda Optisyenlik mesleğini icra eden ve bilgilerini artırmak isteyen profesyonellerin Optisyenlik eğitimi veren Yükseköğretim Kurumlarında bulunan akademisyenlerin ve göz doktorlarının kullanabilecekleri şekilde yapılandırılmış bir program içermektedir.

            Birçok farklı üniversiteden optisyenlik alanında uzman akademisyenler ve sektörde tecrübeli isimlerle hazırlanmış olan bu kitap hem eğitim sürecinizde hem de mesleğinizi icra ederken ihtiyaç devamlılığınızı sağlamanız için temel bilgiler sunmasının beraberinde optik sektöründe öne çıkmanızı sağlayacak ustalık bilgileri içermektedir.

            Kapağımızda yer alan ‘13 Uzman Optisyen tarafından hazırlanmıştır.’ cümlesiyle kastedilen yazarların alanında deneyimli ve tecrübeli optisyenler, akademisyenler, optometrist ve göz doktoru olduğu kastedilmektedir. Kitabın yayınevi haricinde hiçbir kurumla toptancı, perakendeci veya kurumsal optik firmasıyla bağlantısı bulunmamaktadır.

           BÖLÜM 1: Dünya ve Türkiye'de Optisyenlik Mesleğinin Tarihi Gelişimi Bu bölümde optisyenlik mesleğinin tarihi hem dünya hem de Türkiye özelinde ele alınmaktadır. Mesleğin geçmişini anlayarak bugünün optisyenlerinin daha iyi bir perspektife sahip olmalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir.

            BÖLÜM 2: Optisyenlik Mesleği Optisyenin Görev ve Sorumlulukları Bu bölüm Optisyenlerin mesleki sorumlulukları ve görevleri bu bölümde ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştır.

            BÖLÜM 3: Mesleki Tanımlar ve Terminolojik Terimler Optisyenlikle ilgili temel tanımlamaların yer aldığı bu bölüm mesleki iletişimde doğru ve etkili iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır.

            BÖLÜM 4: Gözlük Çerçevesi Çeşitleri ve Çerçeve Hammaddeleri Gözlük çerçeveleri ve çerçeve malzemeleri hakkında detaylı bilgi içeren bu bölüm farklı gözlük çerçeveleri türlerini ve malzemelerini tanıtarak seçimi konusunda rehberlik eder.

            BÖLÜM 5: Refraktif (Kırma) Kusurları ve Gözlük Camı Tedavisi Göz kusurları ve gözlük camı tedavisi hakkında temel bilgiler sunan bu bölüm refraktif kusurların tanınması ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi sunmaktadır.

            BÖLÜM 6: Optik Reçete Okuma – Değerlendirme Transpoze ve Adisyon Optik reçetelerin okunması ve değerlendirilmesi konularına odaklanan bu bölüm reçeteleri anlama ve diyoptrilerine uygun gözlüklerin hazırlanmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

            BÖLÜM 7: Konkav ve Konveks Gözlük Camlarının (Merceklerinin) Özellikleri Gözlük camlarının farklı türleri ve özellikleri bu bölümde ele alınmıştır.

            BÖLÜM 8: Diyoptri Formülasyonu ve Gözlük Camlarının Farklı Meridyenlerindeki Diyoptri Değerleri Gözlük camlarının farklı meridyenlerdeki güçleri hakkında önemli bilgiler içeren bu bölüm gözlük camlarının doğru şekilde montajının yapılmasının gerekliliğini ortaya koymaktadır.

            BÖLÜM 9: Gözlük Camı Materyallerinin Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Farklı cam malzemelerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri bu bölümde detaylıca incelenmektedir. İlaveten çerçeve türüne göre cam seçiminin yapılması konusunda önemli bilgiler sunmaktadır.

            BÖLÜM 10: Gözlük Camlarında Yansıma Önleyici Kaplamalar Gözlük camlarındaki yansımaları azaltma teknikleri ve çeşitli özellikte kaplamalar hakkında bilgi içeren bu bölüm görüntü netliği ve kullanıcı konforunun korunmasına yardımcı olacaktır.

            BÖLÜM 11: Yüz Tipine Göre Seçimi ve Çerçeve Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar Farklı yüz tiplerine uygun çerçeve seçimi ve dikkat edilmesi gereken unsurlar konusunda rehberlik eden bu bölüm kullanıcıya çerçeve önerisinde bulunurken tarz ve rahatlığını göz önünde bulundurarak doğru seçim yapmanıza yardımcı olacaktır.

            BÖLÜM 12: Fokometre Fokometre kullanımı ve gözlük camlarının doğru bir şekilde ölçümü konularını ele alan bu bölüm optisyenlik uygulamalarında size önemli bir yol gösterici olacak ve beceri kazanmanıza yardımcı olacaktır.

            Siz değerli optisyenler ve optisyen adayları için bu kitabı hazırlarken optisyenlik mesleğine adım atmanızı kolaylaştırmayı ve alanda başarılı olmanızı desteklemeyi amaçladık. Umarız bu kitap optisyenlik kariyerinizde size büyük fayda sağlar. Kitabın hazırlamasına katkı veren değerli bölüm yazarlarımıza Nobel Tıp Kitabevleri çalışanlarına ve bu kitabı hazırlamamızda bizlere en büyük motivasyonu veren öğrencilerimize teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.

                Editör

                Öğr. Gör. Opt. Naz Esin BAŞKAN

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR